Ik ben Rens Krijbolder. Dertig jaar ervaring en nog elke dag blij met mijn keuze voor dit mooie vak. Het is mijn passie: ik blijf enthousiast en ervaar enorm veel voldoening als ik de kwaliteit van leven kan verbeteren. Ik voel me uitgedaagd, zeker als iemand eerder tevergeefs bij andere behandelaars was.

Als fysiotherapeut begonnen, vervolgens de opleidingen orthopedische geneeskunde, manueel therapie en osteopathie afgerond en sinds 1995 volledig als osteopaat aan het werk in de eigen Voorburgse praktijk. Ik blijf studeren om mijn kennis up to date te houden.

Ik ben opgeleid om naar de oorzaak van je klachten te zoeken. Medicatie verlicht soms alleen, maar neemt de oorzaak niet weg. Ben je dat helemaal zat, maak dan vandaag nog een afspraak. Je krijgt een gedegen onderzoek en een eerlijk advies over hoe ik je kan helpen.

Maak een afspraak

Diploma’s

logo Flanders International College of Osteopathy

Flanders International College of Osteopathy

D.O. Diploma in de Osteopathie
1989 ? 1995

Logo SOMT

SOMT Stichting Opleiding Manuele Therapie

Manueel therapeut
1986 ? 1990

logo Nederlandse Akademie voor Orthopedische Geneeskunde

Nederlandse Akademie voor Orthopedische Geneeskunde

Diploma B-examen Orthopedische Geneeskunde, wervelkolom
1987 ? 1988

logo Nederlandse Akademie voor Orthopedische Geneeskunde

Nederlandse Akademie voor Orthopedische Geneeskunde

Diploma A-examen Orthopedische Geneeskunde, perifere gewrichten
1984 ? 1987

Opleiding voor Fysiotherapie Academisch Ziekenhuis Leiden

Fysiotherapeut
1977 ? 1981

Afzonderlijke cursussen

 • Manipulatie; short levertechnieken (2016)
 • SAMA: De gezondheid en het functioneren van de hersenen (2016)
 • SAMA: Darmen, mondgezondheid en het immuunsysteem (2016)
 • SAMA: Voeding: de mythes, de wetenschap en het gezond verstand (2016)
 • SAMA: De oncologische pati?nt in de osteopathiepraktijk (2015)
 • Congres voor de osteopathie; pijn, ANS, Osteopathie (2014)
 • Congres voor de osteopathie; het fasciaal systeem en sport (2013)
 • Differentiaal diagnostiek en refresher wervelkolom(2013)
 • Echografie en viscerale osteopathie (2012)
 • Minimal Lever Manipulation to the junctions of the spine in relation to some common clinical syndroms (2011)
 • Meso en de centrale pees (2010)
 • Meten is Weten (2009)
 • Above the diaphragm (2008)
 • Wat beweegt ons (2007)
 • Enhancing the art of palpation (2007)
 • Viscerale problematiek als oorzaak van pari?tale beperkingen benaderd volgens een embryonaal perspectief (2006)
 • Kinderosteopathie (2005)
 • Paediatircs (2004)
 • Osteopathie bij kinderen (2004)
 • Relatie Cranium?Supradialfragmale organen (2003)
 • Integrative Osteopathic Skills for the head, neck and thorax (2003)
 • De evolutie in de osteopatische manipulatieve techniek (2002)
 • Protiens and Amino Acids, The Active Molecles of Life (2002)
 • Medic First Aid (2002)
 • Schouderletsels, kapselbandapparaat, luxaties en fracturen (2002)
 • Short lever manipulaties part II (2002)
 • De ouder wordende man: Hormonale veranderingen en prostaatproblemen. (2001)
 • New approaches to Anti-Aging, Nutritional Neuroendocrinologie (2001)
 • Visceraal Concept Gynaeco II (2001)
 • Manuele therapie bij lumbale disopathieen (2001)
 • Manuele therapie, bewegingssegment of segment in beweging? (2001)
 • Embrology and Integrative Osteopathic Approach (2001)
 • SOMT: Manuele therapie bij lumbale discopathie?n (2000)
 • Mitochondrieen, energiecentrales van onze cellen: van biochemie tot pati?nt via nutritie (2000)
 • Chronische degeneratieve ziekten aanpakken op een causale manier (2000)
 • Integrative Osteophatic Skills for trunk, pelvis and lower extremity (2000)
 • Mobliseren van osseuse restricties t.h.v. de schedel (1999)
 • Urologie-Gynaecologie (1999)
 • Integrative Osteopathic Skills for head, neck and thorax (1998)
 • Science in practice (1997)
 • Osteopathic Diagnosis and Technique (1996)
 • Orthopedic Medicine for Paractionioneers and Physical Therapist (1995)
 • Gynaecologie (1994)
 • Manipulatieve behandeling bij baby’s en jonge kinderen (1994)
 • Whiplash Injuries (1994)
 • Cranio-mandibulaire dysfuncties (1991)
 • Tapen en Bandageren (1983)

Anderen over Rens

Al heel erg lang heb ik met rugklachten getobd. Alles geprobeerd maar niets hielp blijvend. Nadat ik bij Rens Krijbolder onder behandeling ben geweest ben ik, nualweer bijna een jaar lang, pijnvrij en is mijn lichaamshouding ongelooflijk verbeterd. Uiterst kundige osteopaat met een holistische kijk op de klachten!
Anita van Rijn

Rens is een zeer vakkundige osteopaat bij wie ik mij meteen in goede handen voelde. Door zijn ervaring, betrokkenheid en vasthoudendheid wist hij de oorzaak te achterhalen van klachten waarmee ik al lange tijd rondliep en waar diverse andere artsen, waaronder een orthopeed, niets aan hadden kunnen doen. Rens heeft deze klachten zeer professioneel weten te verhelpen. Hij is een uitmuntende professional en een prettig mens.

Inge de BeverInge De Bever
Rens heeft mij, in het herstel van een flink verkeersongeluk een aantal jaren geleden, erg geholpen om weer lekker te kunnen bewegen. Rustig, integer, een beetje tegendraads, betrokken en altijd op zoek naar de oorzaak van het probleem. Want daar begint ook de oplossing. Ik kan hem warm aanbevelen!
Erik Wissema
Ik had al jaren pijnklachten in de onderrug en naar aanleiding van slijtage in de heupen ben ik in contact gekomen met Rens en osteopathie.
Ik heb nu nog nauwelijks pijnklachten en gebruik ook nog nauwelijks pijnmedicatie. Alles dankzij een twee maandelijks “onderhoud”. Daarnaast is Rens een bevlogen vakman met oog voor de hele mens en niet alleen zijn of haar ziektebeeld.
Marja Roel

I?ve had three sessions with Rens Krijbolder and in those three sessions he has taken away pain, restored feeling and movement after an old operation and a fall, and brought some symmetry into my unsymmetrical frame.

I can?t recommend Rens highly enough. Apart from his skills, I really appreciate him as a person. He has integrity and a strong drive to help people.

On a personal level I very much enjoyed our conversations that ranged from healthy nutrition and lifestyle, sports to saving the world.

Joanna BoumaJoanna Bouma

Nadat het ziekenhuis de oorzaak van mijn hartklachten (hartritmestoornis, drukkende pijn op mijn borst, benauwdheid) niet kon vinden ben ik via een vriendin in contact gekomen met Rens Krijbolder. Hoewel ik grote vraagtekens had bij osteopathie en hoe mij dat zou kunnen helpen, heb ik toch een afspraak gemaakt. Al bij het eerste gesprek heeft Rens mijn twijfel weggenomen.
Uitgebreid onderzoek gaf een verlies aan beweeglijkheid van mijn diafragma (middenrif) aan, wat ten koste ging van een diepe ademhaling ?n een druk (??) veroorzaakte op mijn inwendige organen, zoals mijn hart, maag, lever en gal. Via ontspannende technieken is het Rens gelukt de beweeglijkheid te herstellen, waardoor ik nooit meer last heb gehad van hartritmestoornis en een drukkende pijn op mijn borst.
Naast het wegnemen van mijn boven genoemde klachten heeft Rens de pijnklachten in mijn lage onderrug aangepakt. Al jarenlang liep ik rond met een zeurderig gevoel in mijn onderrug, verergerd tijdens mijn menstruatie, waarvan ik altijd het gevoel had dat het er nu eenmaal bij hoort. Rens heeft het tegendeel bewezen!
Rens is een kundig, integer mens, een echte vakman en hij beschikt-ook niet onbelangrijk- over een goed gevoel voor humor. Kan ik iets kritisch over hem zeggen? Misschien dat hij, vanuit zijn betrokkenheid, mij kan wijzen op dingen die ik niet altijd leuk vind om te horen. Maar…hij slaat wel altijd de spijker op zijn kop.
Ik kan Rens van harte aanbevelen.

Patricia de Vries
Rens Krijbolder ingeschreven bij Nederlands Register van Osteopaten

Nederlands Register voor Osteopathie

Rens Krijbolder DO MRO, is ingeschreven bij het NRO

Nederlands Register voor Osteopathie

Het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) is een onafhankelijke stichting, opgericht om de kwaliteit van de osteopathie in Nederland te waarborgen en de regels en reglementen, zoals opgesteld door en met instemming van de beroepsgroep, te handhaven.

Rens Krijbolder ingeschreven bij Nederlands Register van Osteopaten

Nederlandse Vereniging voor Osteopathie

Rens Krijbolder DO MRO, is lid van de NVO

Nederlandse Vereniging voor Osteopathie

De Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) behartigt sinds 1986 de belangen van de osteopathie in Nederland. De NVO onderhoudt contact met overheidsinstanties en zorgverzekeraars en streeft naar meer erkenning van het vak osteopathie binnen Nederland.