Het is altijd nuttig eens langs te komen voor een ‘APK’ – ook als er geen klachten zijn komt het nogal eens voor dat er wervels vastzitten, of dat je na afloop van het consult ineens ‘anders’ loopt en je beter voelt.

Een regelmatige check voorkomt arbeidsverzuim en vage lichamelijke of zelfs mentale klachten, en heel vaak blijken ook die darmproblemen of de eeuwige vermoeidheid te verhelpen

Veel van mijn patiënten hadden last van een veel eerder doorgemaakt trauma, door een ongeluk of operatie, en het is zinloos om daar decennia mee te leven. Uitspraken die je zouden moeten alarmeren zijn ‘Ik moet er maar mee leren leven’, ‘Dat hoort bij ouder worden’ en ‘Daar heb ik mijn hele leven al last van’.

Maak een afspraak en ervaar hoe het ook kan.

Maak een afspraak

Een osteopaat onderzoekt en behandelt altijd het gehele lichaam.
Hieronder vind je een lijstje van de klachtregio’s die ik het meest tegenkom bij volwassenen.

  • Gewrichtsklachten, klachten ter hoogte van de wervelkolom
  • Bekkenklachten, ook tijdens of na zwangerschap
  • Posttraumatische klachten
  • Hoofdpijn, KNO-problemen, duizeligheid
  • Chronische buikklachten zonder aanwijsbare anatomische oorzaak zoals PDS, obstipatie, incontinentie of pijnklachten ten gevolge van adhesies na buikoperaties
  • Onbegrepen lichamelijke klachten.

Staat de klacht waarvoor je hulp zoekt er niet bij, aarzel dan niet contact op te nemen of om door te klikken naar de uitgebreide indicatie lijst van klachten.

Maak een afspraak

Elke behandeling is individueel, letterlijk op het lijf van de patiënt geschreven. Ik gebruik aangepaste technieken die kunnen variëren van zeer subtiel tot stevig, afhankelijk van de aard van het probleem.

Ogenschijnlijk werk ik alleen aan de buitenkant van het lichaam, maar in werkelijkheid worden ook de diepere weefsels behandeld. Je ervaart hierdoor vaak een gevoel van warmte, tinteling of prikkeling. Bij forse blokkades in de rug, nek of bekken kan het nodig zijn deze blokkade te herstellen omdat het scheef bewegen van wervels, ribben en/of het bekken een druk op de zenuwbanen, bloed- en lymfevaten kan veroorzaken met als gevolg een verstoring van het evenwicht in het lichaam.

buikbehandeling osteopathie

Het eerste consult neemt 45 minuten in beslag. We bespreken dan het klachtenbeeld en ik zal je vervolgens onderzoeken. Daarna zal ik een stukje proefbehandeling geven om te kijken hoe het lichaam reageert.

De duur van de vervolgbehandelingen varieert tussen de 40 en 45 minuten, afhankelijk van de reactie van jouw lichaam op de behandeling. Het kan zijn dat 3 of 4 behandelingen volstaan om de klacht te verhelpen. Er wordt altijd na 3 á 4 behandelingen geëvalueerd of er een positieve reactie is. Is dit niet zo, dan wordt er met je besproken of verder behandelen zinvol is. Acute klachten volstaan meestal met 3 tot 5 behandelingen. Bij langdurige hardnekkige klachten zal volledig herstel langer op zich laten wachten en zijn er waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig.

Maak een afspraak