Verklevingen verhelpen met osteopathie

Verklevingen kunnen ontstaan door een operatie, littekenweefsel. Verklevingen kunnen ook ontstaan zonder operatie, bv door een infectie (darminfectie, longontsteking) of door endometriose. Verminderde beweeglijkheid van organen door verklevingen zorgt voor een verminderde doorbloeding en bezenuwing van het orgaan en voor verminderde mobiliteit van spieren en gewrichten die aan dat orgaan grenzen. Zo kunnen op andere plaatsen in het lichaam klachten ontstaan.

Verklevingen kunnen de oorzaak zijn van buikpijnklachten, verminderde vruchtbaarheid, verteringsproblemen, maar ook van pijn in spieren en gewrichten. Onderrugpijn bijvoorbeeld kan veroorzaakt worden door verkleving van de blaas en baarmoeder.

Ik onderzoek en test de glijvlakken van verschillende organen ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de bekken- buik- en borstwand.

Tijdens je behandeling zal ik de verschillende weefsellagen weer beweeglijk en soepel maken. Zelfs oude littekens kunnen worden behandeld. De behandeling gebeurt met zachte (stretch) technieken om de verklevingen los te maken en de doorbloeding in het gebied te verbeteren.

Maak een afspraak