Osteopathie bij schouderklachten

Onder schouderklachten vallen diverse klachten in de verschillende gebieden van de schoudergordel. De klachten kunnen bestaan uit pijn, tintelingen, gevoeligheid of een bewegingsbeperking. Om de oorzaak van schouderklachten te achterhalen onderzoek ik de structuren van de schoudergordel die de schouderklachten kunnen veroorzaken:

? Inklemming van spieren, pezen, bloedvaten of zenuwen;
? Een ontsteking door een overbelasting op een spier of pees of in een slijmbeurs;
? Daling van de belastbaarheid van een schouder. Een veel voorkomende oorzaak is dat een van de gewrichten van de schouder minder kan bewegen waardoor elke beweging meer kracht kost en zo zorgt voor een overbelasting.
? Frozen shoulder, een ontsteking van het schoudergewricht waarbij het schouderkapsel, de spieren en het bindweefsel betrokken zijn.

Bij het actief bewegen van de armen gebruik je niet enkel je schoudergordel maar ook je nek, borstwervelkolom en je lage rug. Ik zoek naar de oorzaak van de schouderklachten. Hierbij zal ik alle regio?s onderzoeken om de structuren te vinden die beperkt zijn. De schouder, nek, borstwervelkolom, lage rug, ribben en longen spelen een rol in de bewegelijkheid van de schouder. Ook het diafragma speelt een belangrijke rol. Als de bewegingsbeperking lokaal en in de betrokken regio?s verbeteren of opgelost zijn zullen de schouderklachten gaan verdwijnen.

Maak een afspraak